Rulada cu lamaie

Ingrediente:

1 foaie de rulada - 3 oua, 60 gr zahar, 60 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet zahar vanilat.

Crema diplomat fara esenta de rom - (100 ml lapte, 5 gr gelatina, 6 linguri zahar, 1 praf sare, 1 ou, 200 gr frisca batuta ) + 1 lingurita esenta de lamaie + coaja rasa de la o lamaie

Decor - 250 gr frisca batuta + coaja rasa de lamaie+frunze proaspete de menta.

Timp preparare:

2 ora

Foaia de rulada

Reteta este foarte simpla si rapida , ingrediente la indemana si rezultat delicios. 1. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat. 2. Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina si amestecam usor pana se incorporeaza. 3. Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38x35 cm ) si se intinde uniform. 4. Se coace la foc mediu cca 10 -12 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) sau pana va capata o culoare usor aurie . 5. Se scoate din cuptor, se desprinde usor de hartie si se ruleaza imediat.

Crema Diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min. Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte. Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa. Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.

Finalizare

Crema diplomat se amesteca cu coaja rasa si esenta de lamaie. Pe foaia de rulada se intinde in strat uniform crema diplomat cu aroma de lamaie. Se pune cu grija pe o tava si se introduce la rece pentru 5 minute , in acest timp crema diplomat se incheaga. Se ruleaza strans cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia de rulada) si se introduce la rece pentru minim 1 ora. Dupa racire, se indeparteaza hartia si se indeparteaza marginile. Se imbraca cu frisca si se decoreaza cu coaja rasa de lamaie. Este fina si parfumata