Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata

Ingrediente:

Coji ecler cu cacao - 50 ml ulei, 100 ml apa, 85 gr faina, 15 gr cacao, 4 oua, 1 praf sare.

Crema de cafea - 500 ml lapte, 60 gr amidon, 2 oua, 20 gr zahar vanilat, 1 praf de sare, 120 gr zahar, 3 gr cafea instant.

Glazura ciocolata - 100 gr ciocolata, 10 ml ulei

Timp preparare:

1 ora

Coji ecler cu cacao

Faina se amesteca cu cacaua. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere. Se adauga intreaga cantitate de faina cu cacao si se amesteca repede cu o paleta . Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata.

Crema de cafea

Laptele (400 ml) se fierbe la foc mic. Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (maxim 1 minut ). Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat , cafeaua instant , praful de sare si amestecam bine.

Asamblare

Capacele la eclere le vom taia doar pe o latura si se umplu cu crema de cafea calda. Le lasam sa se racesca complet si le glazuram cu ciocolata topita si amestecata cu ulei. Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata. Le pastram la rece pana in momentul servirii